download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи за октомври 2012

Хардуер 31.10.2012 18:13 (преди 11 години и 4 месеца) | deezel14 | прочетена 33 пъти Статистики
След няколко по-скоро тихи месеца в технологичната индустрия, най-накрая дойде октомври, който, от своя страна, е толкова претрупан с интересни и важни събития, че спокойно можем да го обявим за месец без сън за технологичните журналисти и анализатори. Замисляйки се по-задълбочено, повечето големи риби в сектора представиха поне едно устройство в периода.
Започваме със събитие от края на месеца - започнаха продажбите на Windows 8. Вероятно вече знаете всичко за платформата и дори сте я използвали в почти завършена версия, но фактът, че може да се сдобиете с нея официално, трябва да се отбележи. Windows 8 и RT не са единствените софтуерни продукти, които момчетата от Редмънд анонсираха този месец. Компанията показа и Windows Phone 8, с която също сме запознати подробно от доста време.
Продължаваме с другия наистина дългоочакван продукт за месеца, а именно - iPad mini. Apple най-накрая реши, че не всички таблети трябва да са 10 инчови и представи умалена версия на iPad 2 с по-ниска цена. Това далеч не бе всичко, което видяхме по време на пресконференцията - Тим Кук и компания анонсираха и четвърто поколение на 10-ичновия iPad, 13-инчов MacBook Pro с Retina дисплей, изключително тънък iMac и нови конфигурации за Mac mini.
HTC J Butterfly е смартфон, предназначен само за японския пазар, но спецификациите му определено заслужават вашето внимание. Очакваме световната му версия до края на годината. Logitech пък представи ново поколение на универсалното си дистанционно със сензорен дисплей Harmony Touch. Камерата Lytro все още не е обновена, но пък софтуерната й актуализация носи повече от хардуерните ъпгрейди на някои компании.
Samsung Galaxy S III Mini се оказа просто евтин смартфон, а не версия на S III с човешки размери. Отново за азиатския пазар, Sharp показа първия смартфон с IGZO дисплей. Очакваме технологията да навлезе масово в повечето мобилни устройства, които използваме, до няколко години. XPS 12 пък е предложението на Dell в пазара на хибриди с Windows 8. Дизайнът на американците е по-скоро странен, но и любопитен. Logitech се стреми да ви помогне да използвате повече устройства с една клавиатура с K810. Устройството може да комуникира с до три Bluetooth модула без нужда от превключване. GoPro, вероятно уплашена от ожесточаващата се конкуренция, анонсира Hero3.
Завършваме с Nikon V2, който е първият по-професионално изглеждащ фотоапарат от 1 линията на японците.
Ако следите индустрия отблизо вероятно сте забелязали, че пропускане новия Nexus смартфон на Google и всички останали продукти, които компанията вероятно ще представи по време на събитието си в края на месеца. То бе насрочено за 29-ти октомври, но бе отложено в последния момент във връзка с урагана Санди.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.