download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи за ноември 2012

Хардуер 30.11.2012 21:58 (преди 11 години и 3 месеца) | deezel14 | прочетена 40 пъти Статистики
В месеца на деня на благодарността и Черния петък би следвало всички важни технологични анонси вече да са се случили, тъй като най-важният пазар в света, този в САЩ, вече пазарува за Коледа. До известна степен това е вярно, но, както винаги през ноември, успяхме да оформим компилация от 15 интересни джажди, които не са толкова популярни, но са също толкова интересни, колкото хитовите масови продукти, запълващи рафтовете преди Черния петък.
Започваме с новите Nexus устройства на Google, смартфона Nexus 4 и таблета Nexus 10, благодарение на които момчетата от Маунтин Вю най-накрая имат пълно продуктово портфолио. Противно на очакванията им, то се продава отлично. Новите устройства идват и с най-новата версия на Android - 4.2. Макар да е по-скоро малък ъдпейт, тя носи някои интересни новости, на които ще обърнем внимание.
LG анонсира първия ултраширок монитор, който е по-подходящ за гледане на филми, отколкото за работа. Таблетът със странно звучащо на български име Aakash вече има нова версия, която също е безумно евтина и съмнителна.
HTC Droid DNA пък е американската версия на J Butterfly, първият 1080p смартфон в света. Очакваме скоро той да се появи и в свободна продажба в Европа. Nikon анонсира наследник на D5100 - D5200, който се смята и за липсващото звено между ниския и среден клас DSLR-и на компанията.
Panasonic продължава да вярва в "коравите" ноутбуци, анонсирайки Thoughbook C2. Той далеч не е ултрабук, но пък би се справил доста по-добре с предизвикателствата на природата.
Продължаваме със странна "джаджа", която всъщност трудно бихме определили като такава. Das Horn е рог за пиене, изработен в стил Apple.
Fender, компания с традиции в музиката, вярва в технологиите. Именно затова екипът й представи версия на един от най-класическите си модели, Squier, който комуникира с компютъра по USB и позволява всевъзможни модулации на звука.
Beats се конкурира с Jawbone на пазара на портативни високоговорители с Pill, a стартиращата компания зад Popinator иска да превърне яденето на пуканки в още по-мързеливо занимание. Spareone пък е един от най-елементарните телефони, които сте виждали. Той работи с една стандартна батерия и няма дисплей.
Завършваме с ултраевтиния Chromebook на Samsung, който, въпреки ниската си цена, няма да успее да наложи Chrome OS като масова платформа.
Приятно четене.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 07.12.12, 09:53, insecteater:
    А дали може да се направи такава машина свързана с хладилника например или с нещо друго? Казваш "кебаче" и хоп - едно се засилва към устата ти. "картофче" и пак - хоп .... Ако може да цвъка и бира и да уцелва .. ех живот

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.