download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Технологични прогнози за 2013

Хардуер 28.12.2012 13:21 (преди 11 години и 3 месеца) | deezel14 | прочетена 43 пъти Статистики
2012 бе изключително вълнуваща от технологична гледна точка. Ако сте следили Download.BG внимателно, би трябвало да имате идея относно тенденциите, оформили се в нея. Очаквайте подробна класация на най-важните джаджи за годината съвсем скоро.
И, след като сме сигурни, че 2013 г. ще има, време е да обърнем внимание на технологичните тенденции, които вероятно ще водят индустрията през тези 365 дни.
Надяваме сме да сме прави с прогнозата си, че през 2013 г. гъвкавите дисплеи най-накрая ще станат достатъчно добри и евтини за производство, за да достигнат масовия пазар по смислен начин. Началото на хибридната революция бе дадено в края на 2012 г., но през 2013 г. хибридите с Windows 8 и Android ще станат наистина масови. Безжичното зареждане вероятно ще спре да бъде нишово, особено ако iPhone 5S го поддържа. Същото се отнася и за NFC, която се стреми да влезе в мейнстрийма от безброй години.
Интелигентните системи за гласов контрол вече са доста популярни, но през 2013 г. можем да очакваме истинска експлозия. Без значение дали харесвате огромните смартфони, подгответе се догодина те да бъдат още по-популярни и още по-големи. За щастие се очаква някои производители да усетят и задоволят все по-силното търсене за компактни устройства от висок клас.
LTE (и VoLTE) окончателно ще започнат да заменят UMTS/HSDPA в световен мащаб, а малките социални мрежи и услуги ще бъдат все по-сериозна конкуренция на гиганти като Facebook и Twitter. Споменавайки Facebook, рекламната политика на Марк Закърбърг и компания със сигурност ще претърпи сериозни промени в положителна за потребителите насока. Това е почти толкова радостна новина, колкото прогнозите за масово поевтиняване на умните устройства. Да, още по-масово, отколкото това през 2012 г.
Предполагаме, че 2013 ще бъде годината на Amazon. Очакваме компанията да представи ново поколение таблети и дори смартфон. Междукорпоративните отношения ще бъдат все по-малко, от което обикновено губим, а огромна част от истинската иновация ще се случва в Kickstarter. Завършваме с 3D принтирането, което ще бъде буквално навсякъде през 2013 г.
Приятно четене.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.