download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Няма звук? Какво може да направим.

Практика 27.09.2014 00:06 (преди 9 години и 6 месеца) | spursy | прочетена 115 пъти Статистики
Независимо каква компютърна конфигурация използвате, било по-стара или съвременна, един от досадните проблеми, с които можете да се сблъскате, е липсата на звук. От една страна работата ви е силно затруднена макар и не невъзможна, със сигурност никой не би приел положението, при което всичкото видео е поднесено като стар, ням филм, не може да се пусне никаква музика, игрите са тихи и губят ефектността си, а за капак не можете да осъществите звукова комуникация с познатите ви. От друга страна проблемите със звука са неприятни, защото винаги има много потенциални причини, водещи до тях и това прави локализирането на точния причинител по-трудно.
Дори да сте начинаещ потребител бихте могли да се опитате сам да се справите с проблема, стига да имате желание и информация, която да ви насочва. Това е и целта на тази статия.
В следващите редове ще разгледаме какви са най-честите причини, които могат да доведат до пропадане на звука от компютъра ви. Също така ще се спрем на методите, които е добре задължително да опитате, преди да потърсите чужда специализирана помощ.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 18.03.16, 20:17, anonymous:
    ” Инсталирай драѝвер или изчакай със следващия ъпдейт ще го имаш.от осмица стават. „
     Драйверът е за цифрово аудио ,които се предлага и в 8 и в 10 . На мен ми трябва за най-обикновени колонки ,които са с вход за аналогово стерио, а след като търсих на доста места драйвер и пробвах предложените не стават,които да кача на 10 и да дава изход за обикновени колонки, не намерих, а тази машина на ХР си работеше с тези колонки!Не си спомням какво съм качил на ХР ,но мисля че беше АС97 /не съм много сигурен/
     ПП Същата машина с качен Линукс си работи с тези колонки!
  • Събота, 19.03.16, 11:39, океан:
    ” Драйверът е за цифрово аудио ,които се предлага и в 8 и в 10 . На мен ми трябва за най-обикновени колонки ,които са с вход за аналогово стерио, а след като търсих на доста места драйвер и пробвах предложените не стават,които да кача на 10 и да дава изход за обикновени колонки, не намерих, а тази машина на ХР си работеше с тези колонки!Не си спомням какво съм качил на ХР ,но мисля че беше АС97 /не съм много сигурен/
     ПП Същата машина с качен Линукс си работи с тези колонки! „
    За какви цифрови драйвери говориш. Сега чувам за такива неща. Ето при мен, си го инсталира сам .На обикновени колонки е.

    Погледни и ако е нужно актуализирай драйвера.

    Погледни настройките да не е спрян някъде. При десятката всичко е същото като при осмица.

  • Събота, 19.03.16, 12:49, океан:
    И малко инфо за Десятката.
    32 битовата версия,изтеглена от майкрософт на БГ позволява инсталация без майкрософтски акаунт.Сящо позволява ъпгрейт на осмица /чиста инсталация/ без инсталирани ъпдейти.Директна инсталация от ISO–то без DVD. След ъпгрейта чрез собствената чистачка може да се изтрие остатъците от осмицата.Те са в една папка и са около 2.5 ГБ.
    Осмицата трябва да е активирана.

    Имам чувството ,че е по лека от осмица,-не 8,1

  • Събота, 19.03.16, 18:08, anonymous:
    В понеделник ще ти покажа с шотове за какво става въпрос !
  • Събота, 19.03.16, 18:37, anonymous:
    Океан, при теб по подразбиране се е качил този драйвер ,които е за изход аналогов сигнал. Такъв драйвер аз имам на лаптоп с Ундоус ХР.
    Драйвер за аналогов сигнал
    Драйвер за аналогов сигнал

     На друг комп бях качил 8.1 /руски/ и го ъбгрейдвах на 10. На него освен изход за аналогов сигнал има и за цифров и по подразбиране се монтира цифров драйвер. Трих го и се опитах да кача аналогов но така и не успях.
     В понеделник ще се опитам отново , мисля че вече имам решение , но ще видя?

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.