download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Втори живот за стария компютър

Практика 28.02.2017 00:42 (преди 7 години) | spursy | прочетена 266 пъти Статистики
Днес дори нормални дейности като браузване в интернет, гледане на онлайн видео, забавление с онлайн игри и други подобни действия изискват повече компютърни ресурси и може старият компютър да се задъхва. Но въпреки че е по-бавен от съвременните конфигурации, той все пак може да ви служи още време и не е задължително да го сменяте. Понякога малък хардуерен ъпгрейд може да помогне на верния ви другар да понася по-лесно съвременните софтуерни предизвикателства. Често потребителите са чувствителни на тази тема, защото не са сигурни, че си струва да инвестират пари в остаряла техника, тъй като вече има съвременен по-производителен хардуер. Наистина сериозни финансови разходи за морално остарял хардуер често са нерентабилни и безсмислени. Затова от Download.BG решихме да проверим до каква степен може да дадем втори живот на стар компютър с минимални инвестиции.
Ще видите и реални тестове на евтино SSD решение, за да прецените дали си заслужава подобна инвестиция.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 07.03.17, 19:35, iceman_:
    http://ebay.to/2mizZOM

    Това става ли да сменя стандартния HDD на лаптопа ми, 32ГБ вариант?

  • Сряда, 08.03.17, 13:54, spursy:
    Ако стандартният ви HDD е 2.5-inch, как смятате да закрепите този на негово място?
  • Сряда, 08.03.17, 18:57, iceman_:
    Ясно. Благодаря.
  • Вторник, 30.01.24, 21:10, ffff:
    Браво! Ясно е, че без увеличаване на рам и вкарване на ссд всичко е безсмислено, затова би било особено интересно на какво се дължат подобрените параметри изключвайки тези основни инвестиции. Подборът на софтуер е също особено важен, така че бихте могли да пуснете примерен списък с удовлетворяващи конфигурацията програми. Как се решава въпроса със защитата в интернет, дали се разчита на майкрософтсткия пазач или е по-рентабилно да се сложи нещо друго, по-леко, безплатно и т.н. А как би се държал подобрения вариант на машината с изцяло безплатен софтуер? Ясно е че човек тръгнал да прави описаните от вас подобрения или ще търси безплатни програми или ще прави нещо незаконно.
  • Петък, 09.02.24, 13:42, spursy:
    Статията е от преди години, но принципите се запазват аналогични и днес. Хардуерни подобрения, стига да са рентабилни за конкретна конфигурация и да има смисъл от тях. Ако например процесора е слаб за съвременна употреба, дори да сложите SSD и RAM, пак компютъра няма да отговори на очакванията ви.
    Софтуерно - вече по-добрия избор за скромни машини е Линукс. Системата се е развила много и е разбираема дори за начинаещи потребители. Няма нужда от антивирусна защита, която дърпа сериозен процент от производителността. По-лека е и консумира по-малко системни ресурси.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.