download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нов образователен сайт

15.10.2007 18:22 (преди 13 години и 11 месеца) | omeganet | показана 5319 пъти Статистики
Нов образователен сайт цели да създаде архив от образователни проекти и по този начин те да бъдат достъпни на по-голям кръг от потребители. Въпреки, че досега се създадоха редица сайтове, които искат да съберат на едно място различна информация, която да се ползва свободно (или не), все още няма сайт, който да събере на едно място всякакви образователни разработки на ученици, студенти и учители, тъй като те са от голяма ценност, най-вече за българските училища, по-голяма част от които вече са компютъризирани.

През последните няколко години значително се увеличи броя на образователните разработки - помощници, електронни уроци, симулатори и т.н. Това се дължи на факта, че компютрите все повече навлизат в нашия живот и съответно, те трябва да заемат своето място и в образователната система. Една част от тези образователни разработки след това се използва от МОН, откъдето те биват разпространявани по училищата, а другата част от тях, за жалост просто “изчезват” - не им се дава никаква гласност.

Сайтът edu.dortikum.net цели да създаде един архив от именно такива образователни разработки. Така те ще бъдат достъпни от всички, най-вече от българските училища, на които те буха били от голяма полза. Идеята е да се популяризира българския софтуер и да се разпространяват, макар и по-малки разработки. Цялата информация в сайта се определя от самите потребители и именно те са главният източник на информация.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.