download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG Technologies отваря Международен изследователски център

16.05.2009 10:36 (преди 14 години и 11 месеца) | anonymous | показана 1547 пъти Статистики
AVG Malware TRAP Centre ще повиши откриването на нови видове от компютърни заплахи и ще предотврати разпространението им в Интернет
AVG Technologies, световна компания за сигурност в Интернет с над 80 милиона клиенти, обяви отварянето на международен изследователски център в Бърно, Чешката република. AVG Malware TRAP Centrum (M-TRAP - Malware Trending, Reporting, Analysis, and Prevalence (отклоняване, докладване, анализ и предотвратяване на малуер)) събира и анализира информация за малуер и как той се разпространява в Интернет.

Инструментите за социални мрежи все повече ни отварят към риск от атаки чрез малуер. Много по-лесно от когато и да било е по невнимание да разпространите червеи в компютрите на приятелите си. Обаче, не само сайтовете за социални мрежи са подложени на риск - периферията на нашите компютри също е под прицел. Изследователите са идентифицирали мрежа за кибер шпионаж, наречена Ghostnet, която е способна да поеме пълен контрол върху заразените компютри - включително търсенето и изтеглянето на определени файлове и управлението на прикрепените устройства като микрофони и уеб камери. Сега е по-важно от всякога да се търсят тези заплахи преди да са станали голям проблем.

Изследователите на M-TRAP стартират малуера под условия на карантина и получават данните чрез 80-те милиона потребители на AVG по света. Изследователите наблюдават поведението и бързината, което им позволяват да създават лекарство срещу малуер. Карел Облук, главен технически директор на AVG Technologies и инициаторът на проекта казват: „M-TRAP ще търси взаимовръзки, за да открива и предотвратява разпространяването на малуер. Наблюдаваме увеличаване на малуера, който се цели в сайтовете за социални мрежи и ние ще използваме резултатите от изследването, за да разработим нови технологии за настоящата и ефективна борба срещу тези компютърни заплахи".

Екипът на AVG Malware TRAP Centrum се състои от петима ИТ професионалисти. Изследователският център M-TRAP се работи заедно с Факултета по информационни технологии (ФИТ) на Технологичния университет в Бърно, а партньорството им ще позволи на студентите да работят в лабораториите, за да придобият опит и стаж. „В миналото ние поддържахме голям брой изследователски проекти във ФИТ. След отварянето на нашия център за проучвания, ние ще осигурим на текущите и завършващите студенти възможността да участват в изследователските дейности", добавя Облук.

Центърът в Бърно е един от трите изследователски центъра на AVG Technologies, посветени на откриването на зловреден код и които помагат за затвърждаването на AVG Technologies като лидер в световната сигурност в Интернет.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/)

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.