download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

И Windows Vista пое към историята

12.04.2017 12:39 (преди 7 години) | spursy | показана 1418 пъти Статистики

Вчерашният ден беше последният, в който Microsoft осигуряваше поддръжка за една от недолюбваните версии на Windows.

Преди повече от 10 години официално се появи Windows Vista. Въпреки, че тази операционна система прокара успешния път на най-предпочитана ОС към момента - Windows 7, то Vista е смятана за един от най-големите провалите на Microsoft. Vista дойде като наследник на много успешния Windows XP и вероятно това е една от причините да не спечели потребителите. Въпреки че между премиерите на двете системи има 6 години разлика и Vista предложи нови технологии и по-висока сигурност, то повечето потребители предпочитаха да останат на XP. Така Windows Vista никога не успя да постигне широко разпространение, но използваните в нея технологии бяха развити и дадоха път на Windows 7, който е смятан за много успешна система и дори към момента е най-използваният Windows в света.
Така малкото потребители използващи Windows Vista постепенно се стопяваха, но Майкрософт бяха длъжни да следват политиката си за поддръжка и я осигуряваха до вчерашния ден. Вероятно Microsoft вече спокойно са си отдъхнали, защото 11 април 2017г. беше крайният срок на удължената поддръжка на Vista и корпорацията вече няма да хаби ресурси за това. Не са много на брой засегнати от това, защото по данни на различни статистически броячи, към момента използващите Vista са едва около 1% от Windows потребителите.
Занапред те ще могат да продължат да използват тази система, но ще са изложени на още по-голям риск, защото вече няма да получават нито ъпдейти по сигурността, нито други кръпки коригиращи бъгове. Също така Microsoft вече няма да предлага за Vista и своята антивирусна програма Security Essentials. Очаква се в близко бъдеще и различни популярни програми да спрат да осигуряват съвместимост на новите си версии с остарялата Windows Vista.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 13.04.17, 13:45, dinko89:
    През 2008 година Vista-та беше бум ! Всеки втори си купуваше лаптоп с Vista. Интересна новина. Имам много приятели/приятелки с лаптопи от чужбина, които приемаха само Оригинална Windows Vista, дори не подлежаха на Upgrade... :D
    Ще ги видя сега...
    Е винаги има решение, но явно ще ме търсят пак ;) .
  • Петък, 14.04.17, 14:19, karadzha:
    ” През 2008 година Vista-та беше бум ! Всеки втори си купуваше лаптоп с Vista. Интересна новина. Имам много приятели/приятелки с лаптопи от чужбина, които приемаха само Оригинална Windows Vista, дори не подлежаха на Upgrade... :D
    Ще ги видя сега...
    Е винаги има решение, но явно ще ме търсят пак ;) . „

    Още отначало Vista-та си спечели мнооого "привърженици"

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.