download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Компания ще отказва гаранцията на видеокартите използвани за добив на криптовалути

28.08.2017 18:37 (преди 6 години и 7 месеца) | spursy | показана 1330 пъти Статистики
Майнинга бързо съкращава жизнения цикъл на видеокартите и някои от тях се повреждат още в гаранционния период.
Масовата истерия за добив на виртуални криптовалути създава проблеми не само на обикновените потребители, а и на самите производители на видео карти. Когато все повече хора решават да започнат да копаят виртуални пари, те се нуждаят от съвременен хардуер за тази цел, което води до бързо изкупуване на наличните видео карти на пазара. Това от своя страна повишава цената на този тип хардуер, като потърпевши са всички, включително обикновените потребители и геймърите (които не добиват криптовалути), но трябва да плащат доста по-скъпо, за да се сдобият с нова карта.
От друга страна производителите на графични карти би трябвало да са доволни колко бързо продават продуктите си, но се оказва, че не е точно така. Извънредното организиране на допълнително производството на огромни количества от свършил продукт не е лесна задача. Също така се оказва, че има голям скок при гаранционно върнатите видеокарти, които са се повредили сравнително бързо след като са били закупени. Често причината за това е непрекъснатото използването на хардуера на границата на възможностите му, което е често срещано при майнинга.
Това е накарало доставчик да предприеме мерки. Става дума за компанията от Хонг Конг - Inno3D, която е добавила предупреждение на опаковките на своите видеокарти, че те не са създадени за добив на криптовалута и е възможен отказ от гаранционно обслужване, ако графичната карта се е повредила от това.
Животът на една видео карта зависи и от това как се използва. При тежък гейминг, една карта би работила безпроблемно с години, защото все пак натоварването е периодично. Явно при денонощна работа, без минута почивка и постоянно на високи обороти, както се използват картите при добив на криптовалути, то живота им се съкращава много по-бързо.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 30.08.17, 08:08, iceman_:
    Как ще разберат че е копано с картата?
  • Сряда, 30.08.17, 13:41, spursy:
    Предполагам, че може да има някакъв софтуер на ниско ниво, подобно на S.M.A.R.T. при дисковете, който да записва някакви логове.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.