download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Сериозно развитие при Firefox с новата версия 57.0

15.11.2017 18:43 (преди 6 години и 4 месеца) | spursy | показана 1269 пъти Статистики
Много положителни и сериозни промени при един от най-популярните браузъри в света.

Вчера беше пусната финалната версия 57.0 на популярния браузър Mozilla Firefox. Освен стандартните подобрения изразяващи се в коригиране на бъгове и запушване на открити уязвимости, тя носи и далеч по-значителни промени.
Двете основни големи промени се казват Quantum и Photon. Quantum е изцяло пренаписан енджин на Firefox, който според разработчиците, ще направи браузъра над два пъти по-бърз. Остава само лично да изпробвате новата версия, за да се убедите в това. От своя страна Photon променя чувствително цялостната визия и външен вид на Firefox. Mozilla са провели сериозни проучвания, за да направят работната среда на Firefox лесна за използване, интуитивна и осигуряваща максимално приятно изживяване в интернет.
Версия 57.0 носи и още една голяма промяна - вече ще бъде използван новият стандарт за разширенията WebExtensions API. Така досега използваните XUL-базирани добавки остават в историята заедно с предишните версии на браузъра. Но това не трябва да ви притеснява. Този преход бе анонсиран от Mozilla още преди около две години и за този период повечето разработчици на разширения са имали достатъчно време да се съобразят с промяната. Почти всички известни добавки вече са преминали към новия стандарт и работят нормално с Firefox 57.0.
Linux потребителите имат и допълнителен повод за радост. Версия 57.0 носи сериозна промяна касаеща сигурността по този тип операционни системи. Реализирано е затягане на ceндбoĸc функцията, с което се минимизира комуникацията на браузъра с операционната система, а по този начин и риска зловреден код да излезе извън него. Потребителите ще имат възможност и сами допълнително да конфигурират настройките на сендбокса за максимално висока сигурност.
А вие изпробвахте ли новия Firefox?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 30.11.17, 13:06, soft-support:
    Определено ми харесва! Чувствително по-бърз от преди. Остава само повечето разработчици на добавки да ги пипнат, за да станат съвместими с новия стандарт.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.