download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Mozilla и Yahoo предсрочно прекратиха партньорството си и започнаха съдебна битка

07.12.2017 14:00 (преди 6 години и 4 месеца) | spursy | показана 999 пъти Статистики
Съдебните спорове между двете компании вероятно ще се проточат във времето, а новата версия на Firefox вече използва Google за търсачка по подразбиране.
Помните ли как преди около 3 години Yahoo става търсачката по подразбиране във Firefox? Въпреки че това е само формално, защото всеки потребител, може за секунди да зададе Google или друга търсачка, която да бъде основна и по подразбиране, след сключване на тази сделка беше отчетено, че Google отстъпва позиции за сметка на Yahoo при търсенето. Сега обаче отношенията между Mozilla и Yahoo рязко се влошиха и възникналия спор ще бъде решен в съда. Двете компании са завели дела, които едва ли ще приключат бързо.
Mozilla твърдят, че техният партньор не е превел определена сума като част от договора между тях, което е довело до ситуацията в новата версия на браузъра Firefox - Quantum търсачката по подразбиране вече да е Google. От своя страна Yahoo припомня, че между двете компании има действащо 5-годишно споразумение, което изтича чак през 2019г. и затова тяхната търсачка трябва да продължи да бъде основна. Въпреки това, Mozilla цитират клауза, според която Yahoo трябва да продължи да им плащат независимо, че вече използват Google.
Припомняме, че досега Mozilla получаваха около 300 млн. долара на година от сделката с Yahoo, което е основна част от приходите им.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.