download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вълната от съдебни искове срещу Apple

29.12.2017 17:55 (преди 6 години и 3 месеца) | spursy | показана 874 пъти Статистики
Технологичният гигант умишлено забавя телефоните си ако батерията им не е в отлично състояние.

През последните дни около Apple се разгоря сериозен скандал, който поставя много неясноти за бъдещето. Всичко започна след като технологичният гигант пусна обновление на софтуера за iPhone. След инсталирането му много потребители на по-стари модели от популярния телефон започнаха да се оплакват, че устройствата им са станали чувствително по-бавни и трудни за използване. Apple призна, че обновлението е добавило функция в iOS, която забавя работата на по-старите модели iPhone, достигнали определено ниво на износване на батерията. От компанията твърдят, че функцията се активизира само при пикови натоварвания. Според много потребители, това не е така, защото телефоните им са станали по-бавни и в нормален режим без да има пиково натоварване. Реално новата функция намалява честотата на процесора и така забавя работата на iPhone. Софтуерното обновление я е добавило в iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE и сравнително новият iPhone 7. Apple твърди, че забавянето е полезно и помага да се съхрани за по-дълго време животът на батерията.
Явно много потребители не са съгласни с това и срещу Apple бяха заведени няколко съдебни дела, а броя им се увеличава почти всекидневно. Американска гражданка е подала съдебен иск на абсурдната стойност от 1 трилион долара. Исковете в САЩ вече са десетки. Има заведено дело и извън пределите на САЩ, като става дума за колективен иск на стойност 125 млн. долара от израелски потребители. Част от претенциите на ищците са, че компанията не ги е уведомила, че умишлено ще забави телефоните им и смятат, че това е с цел да ги принуди да си закупят по-нов модел.
Заплашен от все повече съдебни дела и риск от разследване от страна на регулаторните органи в различни страни, Apple се извини официално и обеща да намали цената за замяна на батериите на по-старите смартфони. Така от началото на 2018 година до края й, цената за извънгаранционна замяна на батерията на iPhone ще падне от $79 на само $29. Не се споменава за евентуално премахване на новата софтуерна функция.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.