download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Големите компании ви съветват да не инсталирате пачовете за Meltdown и Spectre

25.01.2018 15:53 (преди 6 години и 2 месеца) | spursy | показана 1450 пъти Статистики
Intel обърнаха позицията си и ви съветват да не бързате да "подсигурите" компютрите си с техните пачове. Големи компании като HP, Dell, Lenovo, Red Hat премахнаха обновления за техните продукти от сайтовете си, а други компании умишлено не пускат свои кръпки.

Мина почти месец откакто бе открита Чудовищна уязвимост в процесорите на почти всички съвременни устройства. От тогава големите технологични компании се опитват да се справят с проблема, но това не се оказва толкова лесна задача. Въпреки, че генералният директор на Intel Браян Кржанич твърдеше, че нещата са под контрол и скоро ще бъдат осигурени пачове за всички потребители, явно не е точно така. Сега Intel обърнаха изцяло мнението се като официално съветват потребителите да не бързат с инсталирането на вече пуснатите пачове за Meltdown и Spectre, защото те могат да причинят различни проблеми. Пример за такива са внезапни рестартирания и цялостен отказ за старт на системата.
Големи компании като HP, Dell, Lenovo, Red Hat премахнаха от сайтовете си обновления, които бяха пуснали за техните продукти. Това включва BIOS, UEFI и софтуерни промени по ОС.
В момента е спорно кое създава повече проблеми - самите уязвимости или обновленията, които трябва да ги запушат. Затова много компании не бързат да пускат собствени решения и изчакват Intel да се справят с проблема си.
Недоволството към компанията расте, а Линус Торвалдс заяви, че Intel само имитира, че се отнася сериозно към проблема и върши нещо, за да избегне появата на съдебни искове. Той нарече предложения от Intel пач за Linux ядрото пълен боклук и по-лош и от най-мръсния хак.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.