download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Кризата с видеокарти се дължи на недостиг на памет

01.02.2018 23:57 (преди 6 години и 2 месеца) | spursy | показана 1377 пъти Статистики
Това ще е един от основните проблеми, с които ще трябва да се справят производителите през 2018г. AMD отчита впечатляващ ръст на приходите си и вече увеличава производството.
Пазарът на видеокарти изпитва сериозни трудности в последно време. Моделите от висок клас бързо се изчерпват и човек трудно може да се добере до тях. Недостигът в последствие засегна и карти от среден и дори нисък клас. Когато се появят налични бройки добри модели, те бързо биват разграбени, а това доведе и до сериозен скок на цените. Само за няколко месеца видеокартите поскъпнаха с близо 50%. Повишеното търсене от страна на потребителите се обяснява и с все повечето "миньори", които "копаят" цифрови валути. Много хора си задават въпроса, защо след като цените са нереално високи и въпреки това има голям интерес, производителите не увеличат производството си и така хем да печелят повече, хем потребителите да са доволни. Това обаче не е толкова лесна задача и зависи от много фактори.
Изявление от страна на главния изпълнителен директор на AMD хвърля повече светлина върху проблема. Компанията вече увеличава производството на GPU, за да удовлетвори нарасналото търсене, но този процес отнема време. Според AMD няма проблем с производството и обема на графични процесори, а основната спънка е недостиг на памети, независимо дали става дума за HBM или GDDR5. А този компонент е зависим от други партньорски компании. Това ще е и едно от основните предизвикателства пред производителите през 2018г.
Не се знае дали истерията по графични карти ще продължи още дълго. От своя страна AMD отчитат сериозен ръст при приходите си за изминалата 2017г. Той е от впечатляващите 25% и се дължи както на огромния интерес към видеокартите на компанията, така и към новото поколение процесори Ryzen.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.