download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

След около месец общините ще могат да се регистрират за WiFi4EU

12.02.2018 14:23 (преди 6 години и 2 месеца) | spursy | показана 1214 пъти Статистики
С помощта на Съвета на Европейския Съюз и Европейската комисия, няколко български общини ще могат да изградят безплатен, безжичен интернет достъп с висока скорост на публични места като гари, болници, библиотеки и др. Всички заинтересовани общини ще могат да се регистрират в специален онлайн портал в средата на месец март.

Вече ви съобщихме, че ЕС осигурява безплатен интернет за българските общини. Сега излезе допълнителна информация, че всички общини ще могат да кандидатстват с проекти за безплатен интернет, като първо се регистрират и създадат свой профил. За целта в средата на месец март ще бъде пуснат WiFi4EU онлайн портал. При първия етап не се изисква общините да имат готов план за изграждане на бъдещите безжични мрежи. Достатъчно ще е да се създаде профил с попълване на общ формуляр за кандидатстване, включващ информация за общината – като наименование, адрес, лице за контакт, брой жители и т.н.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) пояснява, че важен фактор е времето на подаване на формуляра. Когато бъде пуснат онлайн регистъра, най-малко 15 общини подали декларация за участие ще получат финансиране. Експерти ще изберат по различни критерии общините, които ще получат възможност да изградят безплатен безжичен интернет достъп с висока скорост на публични места като гари, болници, библиотеки и др. Всички разходите за оборудване и изграждане ще бъдат поети от ЕК стига да са в рамките на 20 хиляди евро.
За повече информация - http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-17-1536_bg.htm

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.