download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AMD ви изпраща безплатен процесор при несъвместима дънна платка

20.02.2018 23:30 (преди 6 години и 2 месеца) | spursy | показана 1298 пъти Статистики
Не се сещаме за друг подобен пример за техническа поддръжка по такъв удобен начин.

Оказа се, че новите процесори на AMD - Ryzen 5 2400G и Ryzen 3 2200G с графично ядро Vega, понякога могат да имат неприятен проблем с несъвместимост. Той произтича от това, че има много дънни платки от различни по-слабо известни производители с AM4 сокет, които поддържат предишните поколения процесори Ryzen, но не и най-новите. Така компютър с такава дънна платка и нов Ryzen може да не успее да стартира изобщо. Решението е да се обнови фърмуера на дъното, за да може да работи с новите чипове. Това обаче няма как да стане при мнозинството дъна, след като не могат изобщо да тръгнат заедно с новия процесор. Има някои модели, които позволяват обновяване на фърмуера чрез USB флаш памет без да е поставен процесор, но те са все още рядкост.
За да няма разочаровани потребители, AMD предприеха нестандартна инициатива, за която трябва да бъдат похвалени. Ако и вие имате проблем, като описания горе, то може да поръча безплатен Boot комплект. За целта на страницата за техническа поддръжка трябва да попълните уеб-форма с име и адрес, а в полето Problem Description да се запише Boot kit Required. Така ще получите безплатно процесор от типа на A6-9500 (или подобен) с вградена графика и за сокет AM4. С него ще можете да обновите firmware на дъното без проблеми, след което вече да монтирате новия процесор.
Важна подробност е, че временният по-слаб процесор трябва да бъде върнат на AMD, но за сметка на това не e необходимо да се връща включеният в комплекта радиатор. Той е нов и може да се използва и занапред и вероятно не се връща, за да се намалят куриерските разходи.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.