download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Американски град забрани добива на криптовалути

19.03.2018 18:20 (преди 6 години и 1 месец) | spursy | показана 1195 пъти Статистики
По-ниските цени на тока довели до нашествие на майнери, което рефлектирало върху обикновените граждани и повишило разходите им за ток.

Град Платсбърг в щата Ню Йорк стана първият в САЩ, който въведе забрана за комерсиален добив на криптовалути за период от 18 месеца. До тази драстична мярка на градската управа се е стигнало, след като в града е станало истинско нашествие от копачи на виртуални пари. Това се дължи на факта, че цената на електроенергията в Платсбърг е по-ниска от средната за страната. Оказва се, че града има месечна квота за електроенергия, която поддържала ниските цени. Когато това привлякло много "копачи", квотата била надхвърлена и се наложило Платсбърг да купува допълнителна енергия от отворения пазар, която е на по-високи пазарни цени. Разбира се, купуваната допълнителна енергия се разпределила между сметките на всички живущи в града и резултата от това е, че на всеки жител се наложило да плати с 100-200 долара повече.
Забраната се разглежда като временно решение на проблема. Докато е активна през следващите 18 месеца, властите ще обсъдят различни други варианти, които да са адекватни в дългосрочен план. Ще се обсъди и отделна, по-висока цена на тока за "копачите", различна от тази за населението.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.