download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Facebook премахна стотици акаунти на руска агенция

04.04.2018 17:08 (преди 9 месеца и 12 дни) | spursy | показана 380 пъти Статистики
Зукърбърг каза, че фалшивите акаунти, създадени с цел манипулиране на общественото мнение, не са желани в социалната мрежа.

Facebook изтри множество страници и акаунти, свързани с руската компания "Интернет изследователска агенция" (Internet Research Agency, IRA). Това бе съобщено лично от Марк Зукърбърг, като пояснява, че някои от тези страници принадлежат на новинарски издания. IRA е била известна и като "руската фабрика за тролове", като много пъти се е опитвала да манипулира обществените нагласи и мнения по различни политически въпроси. Използвайки политическа реклама в социалната мрежа и изкривявайки действителността, чрез фокусиране само върху отделни елементи от контекста - агенцията е влияела на мнението на хиляди потребители. Създадени са десетки фалшиви акаунти, зад които не стоят реални личности и са имали за цел да разпространяват желаната информация. Facebook са премахнали 70 Facebook акаунта, 138 страници и 65 Instagram акаунта, като се подчертава, че един от блокираните акаунти има около 1 милион последователи във Facebook и около 500 хиляди абонати в Instagram. От Facebook скоро ще пуснат специално приложение, което ще позволи на потребителите да проверят дали не са абонати и последователи на някой от трол, фалшивите акаунти.
От своя страна представител свързан с руската агенция заяви, че действията на facebook са акт на политическа цензура и че те не са публикували нито един забранен от законите материал.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
300 вида опаковки и консумативи
www.extrapack.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2019   Experta Ltd.