download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ZTE спря основните си дейности

14.05.2018 01:09 (преди 5 години и 11 месеца) | spursy | показана 902 пъти Статистики
Анализатори предричат мрачно бъдеще за един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване.
След като САЩ наложи големи санкции на ZTE, сега една от най-големите китайски компании прекратила основните си оперативни дейности. ZTE е вторият най-голям производител на телекомуникационно оборудване в Китай, а доскоро беше най-големият публично търгуван производител на телекомуникационно оборудване в Китай с пазарна капитализация от над 20 млрд. долара, преди да бъде свален от борсата. Компанията продава милиони смартфони всяка година на американския пазар и е на четвърто място по брой продадени устройства в САЩ след "Apple", "Samsung" и "LG". ZTE заедно с Huawei e лидер в развитието на инфраструктурите за петото поколение (5G) мрежи в Китай.
През изминалата седмица компанията прекрати дейността на основните си подразделения за производство на мрежово оборудване и мобилни устройства, след като вече не може да купува електронни компоненти от САЩ. Въпреки че ZTE намери нов голям партьор в лицето на MediaTek ще е необходимо време, за да се организират всички детайли за това партньорство и работният процес да продължи. Към момента онлайн магазинът на ZTE е затворен, а всички смартфони бяха изведени от продажба от Alibaba Group. Припомняме, че освен забрана да купува американски хардуер, ZTE изгуби лиценза, даваш право за инсталирането на Android.
Анализатори предричат мрачно бъдеще за компанията, като се смята, че единственият шанс за възстановяване е ако се стигне по дипломатически път до отмяна на американските санкции. Вероятността за това обаче е малка, заради обтегнатите отношения между Вашингтон и Пекин към момента.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.