download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуалното обновление за Windows 10 е несъвместимо с някои SSD

16.05.2018 14:11 (преди 5 години и 11 месеца) | spursy | показана 1621 пъти Статистики
Официално са потвърдени проблеми с някои модели на Toshiba и Intel, но в мрежата има оплаквания и за други марки. Парадоксално дори някои Surface устройства са несъвместими с новото голямо обновление.

Актуалното обновяване за Windows 10 е довело до неприятни проблеми и несъвместимости с някои модели SSD дискове. Това е накарало Microsoft да блокира инсталирането на Windows 10 1803 на компютри с паметоносители Toshiba XG4, XG5 и BG3. При тях е установен неприятен бъг, който след инсталиране на пролетното обновяване на Windows 10, силно намалява времето на автономна работа на устройството. Софтуерният гигант със съдействието на Toshiba в момента полага усилия да идентифицира по-подробно на какво се дължи този проблем и да го разреши. Докато това стане обаче компютрите с такива SSD няма да получат обновлението.
За съжаление не само дискове Toshiba са засегнати. Microsoft официално потвърди и несъвместимост на новата версия на Windows 10 с Intel SSD Pro 6000p/600p. При тях след опит за инсталиране на April 2018 Update системата се срива и след рестарт забива в UEFI. Интересно е, че някои Surface използват точно такива дискове и така на практика устройства на Microsoft имат несъвместимост със собствената им система и не могат да получат актуалното обновление.
В интернет има оплаквания от потребители със SSD носители от други производители, вкл. на Samsung, които също имат проблеми с новото голямо обновление, но засега тази информация не е потвърдена официално.
Припомняме, че Последното обновление за Windows 10 създава проблеми с Chrome.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.