download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Все още незащитени Drupal сайтове спомагат за заразяването на хиляди потребители, които ги посетят

27.05.2018 12:06 (преди 5 години и 10 месеца) | spursy | показана 784 пъти Статистики
Да поддържаш интернет сайт е и отговорност пред посетителите ти, които би изложил на риск в случай, че страницата ти е компрометирана и разпространява копачи.

Преди около месец ви информирахме, че Ботнет инфектира и организира в армия незащитени Drupal платформи. В последствие Запушиха още една сериозна уязвимост в Drupal, но се оказва, че това не е достатъчно. Много собственици на сайтове на основата на Drupal, не са отделили време да инсталират обновленията и така хиляди страници са уязвими. Кибер престъпници разчитат на създадения за целта Ботнет, който автоматично търси и атакува незащитени Drupal ресурси. Но какво става след като интернет сайтът бъде превзет? Актуален доклад на Malwarebytes посочва, че почти всички поразени страници започват да заразяват посетителите си с копач на криптовалути. Още по-неприятно е, че повечето превзети сайтове в последствие заразяват потребителите си, чрез "Drive-by download" атака, при която всичко става автоматизирано. Когато потребител посети заразен Drupal сайт, компютърът му може да бъде заразен без да прави нищо повече (не се изисква ръчно да свали и стартира вируса, а всичко е автоматизирано). Веднъж поразен, компютърът на жертвата започва да копае криптовалута (най-често Monero) в полза на измамниците.
Така собствениците на сайтове, които не са се погрижили да обезпечат сигурността им, стават реални съучастници в разпространение на вируси и застрашават хиляди и дори милиони потребители.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.