download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Android 9 Pie беше официално представена

07.08.2018 15:50 (преди 5 години и 7 месеца) | spursy | показана 777 пъти Статистики
Google Pixel първи ще получат обновлението, а партньорите на Google вече работят по актуализации приложими за техните смартфони.
Google официално обяви пускането на новата версия на популярната мобилната операционната система - Android 9 Pie. Тя носи редица новости като се явява първата версия на Android, която има вградена на системно ниво поддръжка на до два прореза в екрана на смартфона. Вече телефоните няма да имат нужда от станалите стандарт три основни бутона, а ще могат да се управляват чрез жестове. Според разработчиците Pie ще е по-лека и ще удължи живота на батерията. Това е постигнато чрез изкуствен интелект даващ приоритет на използваното към даден момент приложение и отнемащ разхода на неизползваните. Налични са и инструменти отчитащи колко време на ден прекарвате с телефона си и в кои приложения сте най-вече. Ще може да бъдат залагани лимити, които да помагат на зависимите, да се преборят с това. Подобрено и улесненото ще бъде маркиране и копиране на текст. Всъщност новостите са наистина много и ако искате да се запознаете с всички от тях ви препоръчваме да прочетете официалната документация на Google.
Смартфоните Google Pixel първи ще получат актуализацията достъпна като обновление още от днес. Google вече са изпратили изходния код на Android 9 Pie към официалните си партньори производители на смартфони. Очакванията са от един до най-много три месеца Pie да бъде достъпна за устройствата на други производители. Вероятно най-бързо обновления ще бъдат представени за конкретни модели от брандовете Sony, HMD Global (Nokia), OnePlus, Oppo и Vivo. Модели от Samsung и LG също ще получат обновлението, но вероятно малко по-късно в края на годината.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.