download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Австралия забрани вноса на 5G оборудване от Huawei и ZTE

24.08.2018 16:18 (преди 8 месеца и 26 дни) | spursy | показана 285 пъти Статистики
Според Китай, това решение ще доведе до негативно влияние, както върху китайските, така и върху австралийските компании.

Австралийските власти последваха примера на САЩ и въведоха пълна забрана за доставката на 5G оборудване от китайските компании Huawei и ZTE. Дори може да се каже, че австралийците са далеч по-жестоки от американците и санкциите им нямат аналог до този момент в света. Вследствие на забраната австралийските мобилни оператори няма да могат да закупуват от Huawei и ZTE необходимия хардуер за изграждане на новото поколение 5G мобилните мрежи. Според управляващите в Австралия, новите и бързи 5G мрежи могат да станат удобен и лесен инструмент за следене и шпиониране, затова те предприемат тази стъпка от съображения за защитата на националната сигурност.
Китайските власти реагираха бързо и заявиха, че забраната ще окаже негативно влияние, както върху китайските, така и върху австралийските компании. Те призовават Австралия да спазва принципите на справедливост и да не ограничава нормалните бизнес процеси. Така става ясно, че Китай няма да приеме използването на "националната сигурност" като претекст за негативно влияние към китайските компании. Huawei от своя страна заявиха, че от 15 години имат сътрудничество с австралийския пазар и за този период не е имало никакви проблеми.
Припомняме, че неотдавна САЩ забрани употребата на смартфоните, рутери, модеми и друго комуникационно оборудване от Huawei и ZTE в своите военни бази и държавните структури.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2019   Experta Ltd.