download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 95 се появи като програма по случай годишнината си

24.08.2018 18:15 (преди 5 години и 7 месеца) | spursy | показана 945 пъти Статистики
Можете да си припомните как сте работили на компютър преди 23 г., само с инсталирането на едно приложение на настоящата си машина.
Преди 23 години, точно на 24 август 1995 година беше представен Windows 95. Операционната система е революционна за времето си и поставя основите на насока на развитие, която в някои отношения се следва и до днес. От тогава обаче софтуера се разви изключително много.

По случай рождения ден на Windows 95 няма как да пропуснем да ви представим една интересна разработка на софтуерния ентусиаст Felix Rieseberg. Той е успял да преобразува цялата ОС в една малка програма, която може да бъде инсталирана и стартирана под съвременните операционни системи. windows95 е голяма едва 129 МB, което е нищожно съпоставено със съвременните системи и капацитети на дисковете. При стартиране използва само около 200 MB RAM памет, което също е незначително. Програмата съдържа всички стандартни приложения включени в тогавашния Windows, като: Paint, Notepad, Minesweeper и др. Прави впечатление, че засега старият Internet Explorer не може да зарежда уеб страници, но вероятно разработчика скоро ще отстрани този проблем. Малко след пускането на първата версия, бе издадена и следваща, в която е добавена поддръжка на Floppy Disk.
windows95 има версии за всички популярни операционни системи – Windows, macOS и Linux. Ако желаете, можете да свалите програмата и да си припомните как работеше стария ви компютър.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.