download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel забранява да публикувате резултати от тестове за производителност

25.08.2018 15:42 (преди 5 години и 7 месеца) | spursy | показана 907 пъти Статистики
Дали новите правила включващи тази забрана целят да прикрият по-слабите резултати на процесорите след обновяване на микрокода им, за да бъдат защитени от уязвимостите?
Ръководството на Intel е на път да се забърка в сериозен скандал. Корпорацията е обновила лицензионно споразумение, като е добавен текст, който забранява публикуването и предоставянето на резултати от софтуерни тестове или сравнителни показатели на производителността.
Припомняме огромния скандал с процесорните уязвимости Meltdown и Spectre в началото на годината, а наскоро откриха Нови хардуерни уязвимости в процесори на Intel. Корпорацията пусна редица обновяванията на микрокода, предназначени да противодействат на хардуерните уязвимости, но тези обновления понякога водиха до проблеми, а също така понижаваха производителността на CPU. Това предизвика вълна съдебни искове срещу Intel от недоволни потребители.
Вероятно на Intel не се харесва колко лесното и бързо се разпространява информация и сравнителни данни показващи намаляване на производителността на процесорите след обновяването на микрокода. Едва ли ще е толкова лесно, обаче да спрат подобни данни да се появяват в интернет. Забраната да споделиш личните си тестове на собствения си хардуер звучи абсурдно и е спорно дали изобщо е законна.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.