download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Спират поддръжката на Mozilla Firefox ESR 52

02.09.2018 16:04 (преди 5 години и 7 месеца) | spursy | показана 1116 пъти Статистики
Това е последната версия на браузъра работеща със стари, наследени добавки. Въпросните добавки, които са несъвместими с новите версии на Firefox, ще бъдат премахнати от официалния каталог през октомври.

Преди 11 месеца ви информирахме, че Спират поддръжката на Firefox за Windows XP и Vista от догодина. Тогава стана дума за версията Mozilla Firefox ESR, която е насочена към към големи частни и публични организации, вкл. образователни, и получи разширена поддръжка по сигурността с редовни ъпдейти. Сега излезе официална информация, че през идната седмица ще бъде прекратена поддръжката на ESR версия 52.х. Това се явява последната версия на популярния браузър, която е съвместима с Windows XP и Vista, както и с наследените добавки (legacy add-ons). Firefox винаги е бил известен с големия брой добавки, които разширяват функционалността му. С излизане на новото поколение Firefox Quantum настъпи сериозна промяна в екосистемата на добавките и старите добавки не са съвместими с новите версии. За да станат, се налага разработчиците на добавките да ги портнат към новия програмен език. Много разработчици го направиха и към момента има хиляди добавки получаващи редовни ъпдейти за новите версии на Firefox. Някои добавки обаче бяха изоставени от създателите си и техните стари версии могат да работят именно на ESR версия 52.х. От Mozilla поясняват, че от следващата седмица нови, наследени добавки няма да бъдат приемани в каталога addons.mozilla.org (AMO), а всички налични такива ще бъдат изключени през октомври. Когато този процес на прочистване приключи, потребителите няма да могат повече да откриват тези добавки в AMO. За щастие потребителите на Download.BG ще имат достъп до много от тях в нашия раздел за XUL приложения. На сървърите ни се пазят и множество предходни версии на добавките съвместими със старите версии на браузъра.
Спирането на поддръжката на версия 52 ESR не означава край на политиката за такъв браузър с разширена поддръжка. От Mozilla работят активно по версия 60 ESR, която ще продължи да бъде поддържана за продължителен период от време.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.