download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Epic представи сериозен конкурент на Steam

05.12.2018 14:46 (преди 5 години и 4 месеца) | spursy | показана 807 пъти Статистики
Новият магазин обещава повече пари за създателите на игри и допълнителни бонуси за играчите.
Steam е вероятно най-популярната платформа за игри. Чрез нея милиони потребители с лекота намират, закупуват и инсталират желана от тях игра. Разработчиците на игри използват Steam, за да достигнат до повече потребители, макар условията да не им се виждат много справедливи. От години съотношението при разпределяне на приходите след продажбата на дадена игра е 70/30 в полза на разработчика, но това означава, че Valve като собственици на Steam прибират близо 1/3 с лекота без да са допринесли с нищо към създаването на крайния продукт. Недоволството постоянно се засилва и големи създатели на игри като Bethesda, Activision, Ubisoft и EA се отказват от платформата като публикуват игрите си със собствени клиенти. Това подтикна Valve да промени политиката си за разпределяне на приходите спрямо големите производители. Вече създатели, които генерират 10 милиона долара или повече печалба, ще получават 75% при продажба, а при над 50 милиона, ще вземат 80%.
Въпреки това и възползвайки се от моментния отказ на някои разработчици от Steam, дойде интересна новина от Epic Games. Компанията е решила да пусне собствен дигитален магазин за игри под името Epic Games Store. Най-интересното при него е, че разработчиците ще получават значително по-голям дял от печалбата, достигащ до впечатляващите 88%. Разработчиците могат да предлагат всякакви игри и не е задължително да се използван енджина Unreal разработен от Epic. За тези които го използват обаче се предвиждат допълнителни бонуси. Ще има облаги и за тези, които създават съдържание в YouTube и Twitch, като ревюта или представяне на игри от магазина.
В началото Epic Games Store ще предлага игри за PC и macOS, но се планира в бъдеще платформената съвместимост да се разшири. Засега един от основните козове на Valve ще е, че Все повече игри могат да бъдат играни в Linux среда чрез Steam и това ги изкарва с крачка пред този и други конкурентни проекти.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.