download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ще пресъздадат наново Edge като вече ще се базира на Chromium

09.12.2018 23:05 (преди 5 години и 3 месеца) | spursy | показана 904 пъти Статистики
От Mozilla вярват, че конкуренцията и свободните технологии са от най-голяма полза за потребителите и затова не са очаровани от решението на Microsoft да станат поредния разработчик присъединил се към Chromium общността.
Въпреки че Microsoft положи големи усилия да популяризира браузъра си за Windows 10 - Edge, той все пак не стана особено популярен и се използва от малка част от потребителите. За това допринася и не особено добрата му производителност и липсата на достатъчно допълнения. Вероятно заради това от Майкрософт са решили да предприемат генерална промяна изоставяйки собствения си проект и преминавайки към open-source енджина Chromium. Въпреки, че новият браузър няма да има нищо общо с предшественика си, той все пак ще продължи да носи името Edge и визуално ще остане непроменен. Според Microsoft разликата ще дойде от по-стабилната работа, високата производителност и бързина на рендиране. Друга сериозна разлика ще е, че новият Edge вече няма да е само за Windows 10, а ще има версии за Windows 7, 8 и дори macOS.
И докато от Google приветстваха неочакваното решение на Microsoft да се присъединят към Chromium общността, то от Mozilla определено не са очаровани. Създателите на Firefox смятат, че е пагубно всички интернет браузъри да са Chromium базирани и така потребителите реално да нямат избор освен да използват Google ориентирани продукти. От Mozilla смятат, че това само подчертава тяхната важна роля в съвременния интернет, осигурявайки избор за потребителите чрез Firefox използващ само техни уникални и свободно достъпни технологии.
Припомняме, че преди време и другият популярен браузър Opera премина към енджина Chromium.
Очаква се първите бета тестове на новия Edge да започнат в началото на 2019 година.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.