download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Xiaomi добавя все повече реклама в устройствата си

14.02.2019 17:52 (преди 5 години и 2 месеца) | spursy | показана 685 пъти Статистики
Атрактивната цена на смартфоните с добър хардуер от китайския производител не е случайна.
Xiaomi е един от лидерите на пазара за смартфони, като предлага и различна друга електроника, като таблети, рутери и т.н. Конкретно на ожесточения пазар за телефони, компанията се наложи с политика да предлага производителен хардуер на ниски цени. Това значително увеличи продажбите, но няма нищо случайно устройствата на китайския производител да са по-евтини от на конкурентни марки. Смарфоните и таблетите на Xiaomi работят под модифицирана версия на операционната система Android - MIUI. Средата MIUI има различни версии, но анализатори коментират, че в последната, актуална използвана - MIUI 10, рекламата значително се е увеличила.
Така потребителите с устройства Xiaomi всеки ден имат допир до много реклами от платформата Google AdSense, а понякога и от нейни партньори. Реклами има почти навсякъде включително в стандартни приложения, като календара, калкулатора, плеъра и инсталатора на приложения. Рекламите са вградени надълбоко в самата операционна система, като например в настройките, темите и т.н. Като особено досадни могат да бъдат определени рекламните прозорци на почти целия екран, които в продължение от една до пет секунди не могат да бъдат затворени. По този начин Xiaomi генерира допълнителни доходи от всеки продаден смартфон през целия му живот и то всеки ден.
От компанията не отричат наличието на реклама в системата им, като поясняват, че това е част от новата им политика, която има за цел продажната цена на смартфоните да бъде максимално ниска.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.