download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

В Русия вече ви грози огромна глоба ако обидите властите в интернет

29.03.2019 15:18 (преди 5 години) | spursy | показана 900 пъти Статистики
Властите в страната засилват ограниченията за достъп до онлайн съдържание, което смятат за неприемливо и въвеждат нови изисквания за VPN доставчиците.
От днес в Русия влизат в сила нови правила, според които са предвидени наказания за всеки, който публикува в интернет оскърбяващи публикации за властта и държавните символи, както и недостоверна обществено значима информация (наричана фалшиви новини). Ако с действията си онлайн, оскърбите обществото, държавата, органите на властта и официалните символи на Русия, то подлежите на глоба от 30 000 рубли (над 800лв.) до 100 000 рубли (близо 2700лв.), а при повторни нарушения тя може да скочи до 300 000 рубли и дори арест.
При разпространяване на фалшиви новини физическите лица ще бъдат глобявани с от 30 000 до 100 000 рубли, а може да има и конфискация на техниката им. За длъжностните лица глоба е още по-солена - от 60 000 до 200 000 рубли. Предвидени са много по-сериозни глоби ако фалшивата новина е създала пречки за функционирането на обекти със значима транспортна или социална функция, като комуникации, енергетика и финансови институции. Ако фалшива новина е довела до смъртта на човек или до масовото нарушение на обществения ред глобите могат да достигнат над милион рубли.

Също така руските власти засилват ограниченията за достъп до онлайн съдържание, което считат за неприемливо. От години местните интернет доставчици по закон са задължени да блокират домейните на сайтове, които властите не одобряват. Потребителите обаче заобикалят тези забрани, като използват VPN, прокси сървъри, Tor и други подобни средства. Затова сега десет от основните доставчици на VPN услуги в Русия са получили нареждане от властите да започнат да блокират сайтовете, присъстващи в националния черен списък. Поради очакваната законодателна цензура, някои VPN доставчици вече напуснаха страната, а останалите да оперират имат срок от един месец да изпълнят новата разпоредба.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.