download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новите обновления за Windows блокират системата, ако на нея е инсталирана конкретна антивирусна програма

15.04.2019 04:28 (преди 4 години и 11 месеца) | spursy | показана 807 пъти Статистики
Засега са потвърдени проблеми със защитни програми от Avast и Sophos, под операционни системи Windows 7, 8.1, Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2.
Оказа се, че най-новите обновления за Windows операционни системи, които Microsoft пуснаха само преди дни, създават проблеми с някои антивирусни програми. Засега са потвърдени проблеми, изникващи ако на компютъра има защитни програми от Avast и Sophos. След инсталиране на актуалните обновленията по сигурността за Windows и рестартиране на компютъра, система вече не може да се стартира. Майкрософт реагираха бързо и въведоха правило, че ако на компютъра бъде засечена защитна програма от Sophos, новите актуализации няма да се инсталират автоматично. Проблемът засяга операционните системи Windows 7, 8.1, Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2.
При защитен софтуер от Avast се смята, че са засегнати потребители работещи под Windows 7 и 8.1. Проблемът отново е замръзване на системата след рестартиране и невъзможност да зареди, а в случай, че при някои потребители успее да зареди, това става след доста дълго време.
В момента Microsoft работят по коригиране на ъпдейтите и отстраняване на проблемите. Ако случайно сте били засегнати от описаните проблеми може да видите инструкции за действие от Avast и Sophos.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.