download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Въвеждат нови правила за използване на дронове в ЕС

12.06.2019 14:16 (преди 4 години и 10 месеца) | spursy | показана 1060 пъти Статистики
Нарастващият брой дронове и потенциални инциденти с тях ще наложи да се обособят правила в рамките на ЕС.

Европа ще е първият регион в света, в който ще бъдат въведени конкретни правила за използване на дронове както за любителски, така и за професионални цели. От Европейска агенция за авиационна безопасност (EASA) поясняват, че занапред всеки дрон трябва да може да бъде идентифициран индивидуално. Така при нужда институциите ще могат да намерят неговия собственик. Дроновете ще са разделени в три категории – отворена, специфична и сертифицирана. В първата категория попадат най-ниско рисковите машини с тегло от 250 грама до 25 килограма. Втората категория включва по-тежките дронове, за които трябва упълномощение, а третата категория е за дронове, които се използват за доставка, могат да превозват пътници и летят над големи маси от хора. За всяка от категориите ще има специални условия.
След като потребителят регистрира машината си в някоя страна членка, то ще може да използва дрона във всички страни от ЕС. Новите правила ще са с по-голяма тежест от съществуващите към момента на национално ниво в отделните страни. Те ще влязат в сила от юли 2020 година, което се смята за достатъчен срок всички да се подготвят за тях.
Някои потребители недоволстват, защото новите регулации ще им отнемат време и вероятно пари. Очаква се таксата за регистрация да е еднократна, но все още не се знае размера й. Като пример може да се посочи, че към момента във Франция е безплатно, а в Обединеното кралство струва 16.50 паунда.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.