download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft затваря онлайн магазина си за електронни книги

10.07.2019 03:25 (преди 7 месеца и 18 дни) | spursy | показана 240 пъти Статистики
Тази услуга така и не успя да стане много популярна и вероятно затова Майкрософт се отказват изцяло от нея и няма да се конкурират с другите големи играчи на този пазар.
Преди повече от две години Microsoft навлезе по-сериозно в бизнеса с електронни книги.Тогава се появи възможност за закупуване на книги от потребителите. Сега изненадващо и донякъде шокиращо за някои потребители, Майкрософт са решили да закривят изцяло раздела за електронни книги в магазина Microsoft Store. Това означава, че всички книги, които сте закупили вече няма да работят. Дори безплатните книги, които сте изтеглили чрез Microsoft, биват изтрити. За неудобството, което ще причини на потребителите, Майкрософт са предвидили обезщетения. Парите за всички закупени книги от вас ще ви бъдат възстанови изцяло, а потребители, които са си водили бележки в електронните книги или са писали анотации ще получат допълнително още 25 долара като обезщетение.

С този ход Microsoft ясно се отказва да се конкурира с услуги като Amazon, Apple Books и Google Play Books. Вероятно и заради техническите ограничения, като покупките на книги да могат да стават само чрез браузъра Edge, платформата на Microsoft не успя да стане много популярна. И все пак да загубиш всичките си закупени книги (макар да ти бъде възстановена сумата) е доста неприятно за мнозина потребители и ще остави негатив върху компанията.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.