download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Външни изпълнители продължават да подслушват потребителите на Microsoft

21.08.2019 00:27 (преди 11 месеца и 14 дни) | spursy | показана 352 пъти Статистики
За разлика от преди, сега всеки потребител е ясно предупреден, че лична негова информация може да бъде обработвана от човек.
След като наскоро разбрахме, че Външни компании подслушват разговорите ви в Skype и Cortana, Microsoft предприеха промени, но какви? От софтуерния гигант са сметнали за достатъчно да променят политиката за поверителност. Така вече на информационните интернет страници на Майкрософт се пояснява, че при работа с лична информация на потребителите може да има автоматично или ръчно (от човек) обработване. Това означава, че външни изпълнители продължават да слушат какво говорят потребителите на Skype и Cortana. Microsoft поясняват, че имат процедури за защита на този тип информация, а външните изпълнители са подписали споразумения, че спазват стриктно стандартите за поверителност в ЕС и останалите части от света. Интересно е, че потребителите нямат възможност да не се съгласят с новите условия и да откажат да бъдат подслушвани.
За пример може да послужи реакцията на другите големи компании забъркани в аналогични скандали. Apple, Google и Facebook решиха поне временно да прекратят практиката да слушат личните разговори на потребителите си, а Amazon предостави възможност всеки потребител на Alexa да откаже да бъде анализиран. Смята се, че и Apple работят по подобна функция, която да позволи на потребителите да се отпишат от програмата им с прослушване.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.