download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Huawei започва да продава лаптопи с Linux

18.09.2019 02:12 (преди 4 години и 7 месеца) | spursy | показана 794 пъти Статистики
Присъединяването на китайския гигант към Линукс общността може да се тълкува като положителна стъпка.
След като преди месеци САЩ добави китайската компания в черния списък, това се отрази сериозно на производството и продажбите. Все пак Huawei разполага с достатъчно хардуер, за да продължи да създава разнообразни устройства, но въпросът при софтуера не е така лесен. Компанията няколко пъти заяви, че работи усилено по собствена операционна система, за да намали зависимостта си от Android в мобилния сегмент и Windows при компютрите. Това обаче не е лесна задача и ще отнеме време, а Huawei няма право да използва Windows за PC-тата си. Затова донякъде логично китайците се обърнаха към Linux. Huawei официално потвърдиха, че започват продажбата на лаптопи под управлението на Deepin Linux. Това е дистрибуция базирана на Debian със собствената графична среда DDE и разработвана основно от китайски специалисти. Някои определят тази дистрибуция като една от най-красивите и удобни, като интерфейса може да бъде настроен да бъде много близък както до macOS, така и до Windows 10.
Първите лаптопи с тази ОС ще са MateBook 13, MateBook 14 и MateBook X Pro. Това, че не са с Windows се е отразило и на предварителната им цена, която е с около 40 долара по-ниска.
Присъединяването на Хуауей към Линукс общността може да се тълкува като положителна стъпка. Вероятно технологичния гигант ще се включи активно в разработването на драйвери за различния хардуер и периферия, което е една от слабите страни при Linux.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.