download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Масивен теч на лични данни на жителите на Еквадор

19.09.2019 20:20 (преди 4 години и 6 месеца) | spursy | показана 741 пъти Статистики
Сериозен скандал се разрази в южно американската държава, а начинът, по който данните са били достъпни, граничи с абсурда.
Не само в България държавата има трудности да запази неприкосновеността на личните данни на гражданите си. Голям скандал избухна в Еквадор, след като стана ясно, че лични данни на по-голямата част от населението са били достъпни за всеки. Фирма за анализиране на данни е получила за изпълнение няколко държавни поръчки и с това и достъп до конфиденциална информация на гражданите на страната както и на граждани на други държави. Проблемът е, че сървърът, на който са били съхранявани данните е бил оставен незащитен дори без парола. Така всеки е можело да получи лесен достъп до него и съхраняваната чувствителна информация, която включвала: имена, дата на раждане, идентификационни номера, адрес, служебна информация, състояние на банкови сметки, регистрации на автомобили и др. Изтекли са данни на 20,8 милиона души (към момента населението на страната е под 17 млн.).
Полицията е арестувала генералния директор на компанията Novaestrat, която се смята за виновна за теча. В момента тече разследване, как външната компания се е сдобила с толкова много лични данни, а министърът на телекомуникациите на Еквадор ще предложи да се приеме нов закон за защита на личните данни.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.