download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Премахнаха разширения на Avast и AVG от магазина на Firefox

06.12.2019 19:53 (преди 4 години и 4 месеца) | spursy | показана 908 пъти Статистики
Приставки за браузъра, които имали за цел да предпазват, са събирали ненужно много информация за потребителите. Засегнати са потребители както на Firefox, така и на Chrome.
Mozilla обявиха, че са премахнали добавките на Avast и AVG за техния популярен браузър Firefox от официалния магазин. До това решение се е стигнало след като са получили доклад от създателя на AdBlock Plus, доказващ, че въпросните разширения са ненадеждни и събират ненужно много информация за потребителите.
Става въпрос за добавките Avast Online Security, AVG Online Security, Avast SafePrice и AVG SafePrice, като първите две защитават потребителите от зловредни страници, а вторите две предпазват пазаруващите онлайн. Докладите посочва, че тези разширения събират значително повече информация за потребителите от нужната им за функциониране. Например се събира история на посещаваните страници, а това е забранено в политиката за публикуване на разширения в магазина на Mozilla, а също така и в магазина на Google за Chrome.
Интересно, че докладът е бил подаден и към Google, но те за разлика от Mozilla поне засега не са премахнали разширенията от Chrome Web Store.
Разработчиците на Avast и AVG заявиха, че работят по решаването на проблема и ще преработят добавките си съобразно изискванията на магазина. Те допълват, че събираната и съхранявана информация, не може да се използва за идентифициране на потребителя. След издаване на новите версии вероятно добавките ще бъдат върнати в официалния магазин.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.