download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AMD увеличи чувствително пазарния си дял при процесорите

03.01.2020 20:38 (преди 4 години и 3 месеца) | spursy | показана 892 пъти Статистики
Освен постепенно увеличаване на пазарния дял, то се наблюдава и исторически скок на стойността на акциите на компанията.
Докато с голям интерес се очаква финансовия отчет на AMD за четвъртото тримесечие на 2019 година, както и отчетите за броя продадени чипове и поръчаните за производство нови партиди процесори, то анализатори вече очертават границите на сериозния възход за компанията. Позовавайки се на резултати изнесени от компанията PassMark, която предлага популярен софтуер за тестове и сравняване на производителността на компютърния хардуер, става ясно, че около 40% от потребителите вече използват AMD процесор. Трябва да се отбележи, че този процент е донякъде подвеждащ, защото се базира само на потребители, които са използвали PassMark за тестване на своите системи. Самата програма има версии само за Windows ОС.
И докато чакаме официалната статистика за присъствието на AMD на пазара за десктоп процесори, мобилния пазар и сървърния пазар, то трябва да се отбележи поредния скок на стойността на акциите на компанията. Впечатляващо е, че стойността на акциите подобри исторически максимум за период от 20 години. Когато през 2000 година AMD представи първия в света процесор с тактова честота 1 GHz – Athlon 1000, акциите поскъпнаха до 46 долара. Без да е отчетена инфлацията за тази години, то днес стойността на акциите на AMD превиши 49 долара.
Вероятно възходящият тренд ще се запази, защото AMD ще представи новите си процесори на 6 януари на голямото изложение CES 2020. Интерес буди анонса на новите хибридни процесори Ryzen 4000, които се очаква да разклатят пазара за мобилни компютри.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.