download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Apple се отказа от пълно криптиране на данни в iCloud

24.01.2020 12:28 (преди 4 години и 2 месеца) | spursy | показана 815 пъти Статистики
Това остава вратичка само отделни данни да могат да бъдат съдебно изисквани от държавните структури на САЩ, но от потребителя зависи дали изобщо ще използва услугата за бекъп и ще генерира такава информация.
През миналата година нашумя конфликта между Apple и властите в САЩ. Държавните структури обвиниха компанията, че не желае да помогне в отключването на iPhone, като част от разследването в делото по масови убийства. Президентът Доналд Тръмп също разкритикува Apple, че не съдейства на властите и така прикрива убийци, наркотрафиканти и други криминални групи.
Сега се появи информация, че Apple са били разработили и обмисляли да въведат нова защитна технология, която да позволи на потребителите да криптират изцяло резервните копия на устройствата си в облачната услуга iCloud. ФБР обаче са се противопоставили на въвеждането на новия вид криптиране с аргумента, че то ще попречи на най-ефективния метод за събиране на доказателства срещу заподозрени. В последствие явно Apple е преценила да не дразни повече властите в САЩ и е решила да се откаже от технологията.
През първата половина на 2019 г. американските институции са изискали достъп до бекъпи и друго iCloud съдържание за над 1500 случая. От Apple поясняват, че отказват около 90% от случаите.
След отказа да въведе пълно криптиране към iCloud, резервни копия на съобщения от iMessage, WhatsApp и други криптирани апликации обаче ще остават достъпни и занапред. Защитени напълно обаче ще бъдат най-чувствителните данни на потребителите като запазени пароли и данни за здравословното им състояние.
Имайте предвид, че като потребители не е нужно и задължително да използвате услугата за резервни копия в облака на Apple и така службите няма да имат достъп до никаква информация.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.