download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Интересно въздействие на коронавирус върху природата и икономиката

24.02.2020 15:22 (преди 4 години и 1 месец) | spursy | показана 1075 пъти Статистики
Световният РС пазар ще претърпи спад през тази година, но намаленото производство се отразява положително на околната среда.
Епидемията от коронавирус, която започна от Китай, но вече се разпространява и в други страни, предизвика любопитни резултати с влиянието си. Изолирането на цели градове в Китай доведе до намаляване на производството до 40% в различни сектори на промишлеността. Това е довело до намалено изхвърляне на въглеродни емисии с над 100 милиона метрични тона. Това е огромно количество и е над 5% от емисиите генерирани от цялата планета за същия период на миналата година. Производството на електрическа енергия от въглищни електроцентрали е под четиригодишния минимум на Китай, а производството на стомана е намаляло до рекорден пет годишен минимум. Всичко това е довело до чувствително изчистване на въздуха в една от най-замърсените страни, но еколози предупреждават, че това е временно, защото след отминаване на епидемията, заводите ще се опитат да наваксат пропуснатото.
Foxconn вече се опитва бързо да възобнови производството на iPhone в град Джънджоу на китайската провинция Хънан. За целта набира нови работници от по-слабо засегнати райони. Също така стимулира работниците да се върнат на работа ако имат документ, че са здрави с допълнителни бонуси. Всеки, който започне работа веднага, ще получи парично възнаграждение в размер на 5250 юана (около 1350 български лева).
Според анализатори коронавирусът ще повлияе на броя на пуснатите на пазара компютри тази година. При оптимистично развитие предлагането ще намалее с 3,4%, в сравнение с 2019 г., а при песимистично се очаква спад от 8,5%. Вероятно цените на някои компоненти ще се повишат.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.