download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Възможности за учене и саморазвитие в кризата с COVID-19 (обзор)

14.03.2020 13:28 (преди 4 години) | stefankr | показана 1105 пъти Статистики
Кризата и извънредното положение с COVID-19 дава възможност за провеждане на дистанционно обучение и саморазвитие. В Download.BG ще откриете множество ресурси, които ще са от полза на учащи и преподаватели.
Най-малките ученици могат да имат достъп до класа си чрез ClassDojo и да получават задачи за изпълнение. От полза могат да са им Pear Deck и Seesaw Игри за раздвижване има на goNoodle. По-големите самостоятелно могат да ползват Office 365 (вкл. безплатен офис пакет на Майкрософт) или Google Classroom (част от G Suite for Education, безплатно и неограничено за училища и университети). Интерес може да предизвикат https://iedu360.eu/bg/home и https://ed.ted.com/, а KhanAcademy е уеб базирана платформа с уроци на всевъзможни теми.

Онлайн тестове, които да се играят самостоятелно или в група ще откриете в Quizizz

Онлайн ресурси за тези, които искат да направят първи стъпки в програмирането има на BBC micro:bit (code editor) и на Code За по-напреднали са предназначени курсовете на СофтУни на Светлин Наков.

Дистанционно учене на езици има в Duolingo

Издателства предоставиха безплатен достъп до учебниците си:
издателство "КЛЕТ България" - http://bit.ly/2TKzBtd, издателство "Просвета" - http://bit.ly/38Lvql5, издателство "Бит и техника" - http://bit.ly/33dozjn. Списък на всички учебници ще откриете на https://www.mon.bg/bg/100428

Ако искате, докато учите да помогнете на учените с изчислителната мощ на компютъра си, вижте Folding@home

Сайтът Travel + Leisure изброява 12 музея, които да се посетят онлайн. И сайтът "Площад Славейков" представи списък с музеи, които могат да бъдат посетени онлайн. Не пропускайте Филм-екскурзия из Ермитажа е заснет с iPhone 11 Pro на един дубъл и с едно зареждане и оперни спектакли на „Метрополитън“.

Сайтът Twinkl предоставя един месец безплатен достъп до най-скъпия си план Ultimate с код IRLTWINKLHELPS, който се въвежда при вход или регистрация от адрес https://www.twinkl.co.uk/offer. Така ще имате достъп до отпечатване на разнообразни ресурси за учене.

Учителите могат да ползват ClassroomScreen, ако ще показват видеоуроци. Наръчник за ресурси за преподаватели има на адрес http://cpocreativity.com/book/

Повече ресурси има в раздел "Образование" на Download.BG, както и в Онлайн приложения » Професионален.

Бъдете здрави!

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.