download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Измамни имейли се възползват от шума около коронавирус, за да проникнат в компютъра ви

25.05.2020 01:02 (преди 3 години и 10 месеца) | spursy | показана 959 пъти Статистики
Подхождайте с повишено внимание към електронната поща, която получавате, и не отваряйте прекалено доверчиво прикачените файлове.

Световната зараза COVID-19 ежедневно е главна тема по целия свят. Измамници се опитва да се възползват от това, като са засечени множество фишинг атаки. Microsoft предупреждават, че се разпространяват множество фалшиви електронни писма с прикачени Office Excel таблици, които съдържат статистики и информация относно коронавирус. В действителност обаче Excel документа съдържа макрос, който инсталира NetSupport Manager на вашия компютър. Това е популярен софтуер за дистанционно управление, който се използва от много компании и потребители. Именно защото NetSupport Manager е легитимен софтуер, антивирусните програми няма да реагират и да ви предпазят от въпросната опасност. Измамниците стоящи зад фалшивите имейли се опитват да проникнат във вашия компютър и да достигнат до лични файлове и информация.
Въпреки че фишинг измами по електронната поща не са нещо ново, то окомплектоването NetSupport Manager с макроси в Excel е различен подход.
Най-лесният начин да се предпазвате от подобен тип измами е да бъдете с повишено внимание, когато получавате email и да не се доверявате лесно да отваряте прикачени файлове от дори привидно изглеждащи нормално писма.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.