download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Потребители на Chrome биват шпионирани от измамни разширения

18.06.2020 23:01 (преди 7 месеца и 4 дни) | spursy | показана 509 пъти Статистики
Мащабна зловредна кампания е преодоляла защитите на технологичния гигант и вероятно е откраднала данни на милиони потребители.
Компания за дигитална сигурност е разкрила мащабна шпионска кампания насочена към потребителите на най-популярния интернет браузър - Google Chrome. Над 70 различни разширения за браузъра, които са свалени над 32 милиона пъти, са шпионирали потребителите. Повечето от тези разширения са безплатни, като предлагат на потребителите различна помощ. Например да ги предпазват от съмнителни сайтове, да свалят видео от Youtube, да конвертират от даден файлов формат в друг и т.н. В действителност обаче, те могат да извършват различни злини, като да крадат онлайн историята ви, да записват натисканите клавиши, снемат скрийншот от десктопа, крадат токени и бисквитки и др.
Зловредната кампания е мащабна и е планирана от много време. Интересно, че всичките над 15 000 сайта, свързани с опасните разширения са били регистрирани при един домейн регистратор – израелска компания.
От Google коментираха, че са премахнали повече от 70 разширения за браузъра ми, веднага след като са били информирани за тях. Също така постоянно подобряват автоматизираните анализи за всяка предложена добавка. Това обаче явно не е достатъчно, защото въпреки всичките проверките, сигурността в магазина за разширения продължава да е слабото звено. Това не е първата мащабна кампания, при която злосторници преодоляват защитите на Google и успяват да откраднат данни от милиони потребители, преди фалшивите им разширения да бъдат премахнати.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.