download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Jack Daniel's и водка Finlandia също станаха жертва на Ransomware атака

19.08.2020 22:01 (преди 3 години и 7 месеца) | spursy | показана 682 пъти Статистики
Кибер-престъпници все по-често се опитват да проникнат в мрежите на големи компании и да ги поразят с рансъмуер разновидност, за да си осигурят сериозни печалби.
Brown-Forman е консорциум, занимаващ се с производството и доставката на алкохолни напитки, а сред продуктите му се отличават именитото уиски Jack Daniel's и водка Finlandia. Сега се появи информация, че компанията е поредната голяма, която е станала жертва на кибер престъпници. През последните месеци станахме свидетели на успешно проведени атаки към редица именити компании, включително Garmin, Honda, Konica Minolta, Dussmann Group, Canon също стана жертва на хакерска атака. Схемите са сходни - след проникване в мрежата на жертвата, престъпниците разучават каква ценна информация може да се открадне, след това я копират при тях, за да я използват за изнудване под заплаха, че ще я направят публична. След това всички данни в мрежата на жертвата биват криптирани и заключени. Според информацията Brown-Forman са усетили пробива навреме и са успели да се предпазят от криптирането. Информацията не е потвърдена официално, но се смята, че компанията е отказала да плати искания откуп за откраднатите от тях данни.

В последните месеци кибер престъпниците се насочиха именно към подобни атаки, защото често поразените цели се съгласяват да платят и така това се превърна в бизнес за милиони долари.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.