download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Изкуствен интелект обърка главата на страничен рефер с топка и развали предаването на футболен мач

03.11.2020 10:56 (преди 3 години и 5 месеца) | spursy | показана 776 пъти Статистики
Случката породи комични подхвърляния в интернет и показва, че AI има да извърви още път докато достигне нивото да бъде реална алтернатива.
Шотландският футболен отбор Инвърнес се забърка в любопитен и донякъде комичен скандал. В условията на глобална пандемия Covid-19, стадионите са затворени за публика и ръководството на отбора е предложило на феновете възможност да гледат срещите срещу заплащане онлайн. Камерите на стадиона не са били управлявани от професионални оператори, а от изкуствен интелект (AI), защото това е по-евтиното и достъпно решение особено за по-скромните отбори. За съжаление в срещата срещу Еър Юнайтед, феновете не са могли да гледат голяма част от двубоя, защото AI е сметнал плешивата глава на страничния съдия за топка и е фокусирал камерите върху него. Така привържениците на Inverness са пропуснали много моменти в мача, включително отбелязването на гол. Като малка утеха може да се приеме, че отбора им все пак успява да изравни в края на двубоя с гол на българския футболист Николай Тодоров.

Използваната технология за автоматично видео заснемане и предаване е израелската Pixellot. Сега разработчиците ще трябва да положат повече усилия и да подобрят алгоритмите, за да се избегнат подобни неприятни неща в бъдеще.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.