download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Amazon предлага ново решение за справяне с тролове и спамъри в онлайн игрите

06.11.2020 13:41 (преди 3 години и 5 месеца) | spursy | показана 687 пъти Статистики
Интересното предложение напомня на социалната кредитна система, която следи и оценява действията в реалния живот на китайските граждани.
Amazon са патентовали нов интересен подход за решаване на проблема със заядливи тролове и спамери развалящи удоволствието при игрите онлайн. Към момента некоректни играчи биват банвани (отстранени) в случай, че нарушат някое от правилата, но все пак много заядливци се разминават със санкции и продължават да развалят удоволствието на останалите играчи. Новата концепция на Amazon е вместо да отстранява троловете, да ги поправи със собственото им оръжие, като ги изправя в съревнования помежду им. Нова технология автоматично ще следи играта, като води записки с имената на играчите, както и показатели за тяхното поведение. Лицата, които имат неприемливо поведение породено от потребност от социално внимание и садистични наклонности ще бъдат сортирани в отделни групи и ще играят помежду си. Така нормалните играчи ще могат да се наслаждават на играта, а троловете ще могат да правят същото, но съвместно с други като тях.
Идеята не е нова, но на този етап не е реализирана мащабно в игровите платформи. Може да се направи сходство с реалния свят и системата за социален рейтинг, която към момента функционира в Китай.
Засега няма информация дали Amazon ще разработи патентованата технология и кога евентуално може да бъде внедрена в някоя игра. Вече има игри, които използват собствени подобни системи отсяващи измамниците и противопоставящи ги срещу други такива.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.