download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вашият Android телефон може да спре да работи, ако не платите сметката си

10.11.2020 13:04 (преди 3 години и 5 месеца) | spursy | показана 855 пъти Статистики
Новото приложение на Google разпали дискусии в интернет, но засега е насочено само за конкретни пазари.

Google са разработили приложение, което повдига много въпроси и опасения сред потребителите. Става въпрос за програмата Device Lock Controller, която позволява на мобилните оператори, кредитори, банки и други (на който дължите пари) да ограничава функциите на устройството, ако изоставате с плащанията. Преди приложението по погрешка се е появило достъпно за всички в Play Store, но сега е скрито. Възможността мобилния оператор дистанционно да заключи смартфона ви, ако не сте си платили сметките навреме поражда много дискусии от морална гледна точка. Към момента доставчиците на мобилни услуги могат да ограничат разговорите ви в мрежата им, но тук става въпрос да блокират самия апарат, като активни ще останат само жизнено важни функции, като спешно обаждане и достъпът до настройките.
Google казват, че много потребители на Android няма да имат допир до въпросното приложение. Според информация от интернет, Device Lock Controller е пуснато в сътрудничество с мобилен оператор в Кения. Според локална програма на въпросния оператор, кенийците могат да закупят нов Android (Go edition) смартфон, но тези, които се забавят над четири дни след изтичане на крайния срок за плащане по договор, ще видят устройствата си заключени.
За момента изглежда, че това приложение е предназначено само за определени пазари, но никога не се знае, дали употребата му няма да е включена в бъдещ договор с мобилен оператор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.