download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Apple ще плати 113 млн. долара заради забавяне на стари iPhone

20.11.2020 15:01 (преди 2 месеца и 1 ден) | spursy | показана 186 пъти Статистики
Технологичният гигант се е съгласил на извънсъдебно споразумение, но подчертава, че това не може да бъде тълкувано като признание за неправомерни действия.
Apple ще плати 113 млн. долара в извънсъдебно споразумение като обезщетение, че забавя нарочно стари модели iPhone. Преди години започна Вълната от съдебни искове срещу Apple, като 33 американски щата и окръг Колумбия заведоха дело срещу технологичния гигант, а прокурорите твърдяха, че целта е потребителите да си купят нови устройства. Смята се, че Apple софтуерно са забавяли посредством обновления по-старите си модели телефони и така са влошили работата на устройствата. Милиони потребители са били засегнати от това, а мнозина от тях са прибегнали до покупка на по-нов телефон от Apple, за да отговорят на потребностите си.
От своя страна Apple заявяват, че са се съгласили на споразумението за прекратяването на разследването, но това не може да се тълкува като признаване за нарушаване на закон, правило и разпоредба или признаване за каквото и да било неправомерно действие. Apple не поема отговорност и не признава, че е нарушила закона.Според компанията това са софтуерни обновления с цел да се запази по-дълго животa на вече износените батерии. Заради заведените дела Apple добави избор за потребителите в кой режим да работят смартфоните им - да се запази живота на батерията или да се увеличи производителността. От Apple съзнават, че някои потребители се чувстват подведени и се извиняват, но уверяват, че не биха направили нещо, което да съкрати умишлено живота на техен продукт.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.