download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Краят на една ера - Adobe Flash Player отива в историята

02.01.2021 11:56 (преди 3 години и 3 месеца) | spursy | показана 1965 пъти Статистики
Всички популярни браузъри блокираха по подразбиране остарелия плеър с настъпването на новата година.
С настъпването на новата година, дойде края на една легенда оставила ярка следва в развитието на интернет. Adobe Flash Player технологията е давала живот на милиони сайтове в интернет в продължение на дълги години, още от втората половина на 90-те години на миналия век. Още през 2017 г. Adobe признаха, че Flash е остарял и като резултат от това има много дупки в сигурността и проблеми със съвместимостта. Затова компанията обяви, че ще прекрати поддръжката в началото на 2021 г., но стриктно поддържаше продукта си през последните му години живот. Ето, че момента настъпи и Flash Player остана без поддръжка. Adobe вече няма да издават нови версии запушващи уязвимости и коригиращи бъгове, но ще поддържат изтегляния на последните до 12 януари. Всички основни браузъри, като Chrome, Firefox, Opera и Edge вече блокираха по подразбиране остарелия плеър.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 02.01.21, 21:45, iceman_:
    R.I.P.
  • Вторник, 05.01.21, 18:26, avanteex:
    а какво ще ползваме на негово място ?
  • Вторник, 05.01.21, 20:10, johnmotson:

    Adobe Flash Player, всъщност, е монополист и е доста трудно да се намери достоен заместител за него, който ще се справи също така и с всички задачи, които изпълнява Flash Player. Примерно Silverlight на Microsoft е популярен не само сред обикновените потребители, но и сред разработчиците на уеб продукти, поради широките си възможности и по-ниски системни изисквания, които пък дават възможност да се работи и на по-слабите нетбуци.
        Така че, трябва да се направят изводите. Adobe Flash Player е остаряла технология а Silverlight набира все по-голяма популярност с новите си разработки и приложения.

  • Петък, 08.01.21, 08:32, spursy:
    Вече няма много flash съдържание в интернет. Всички поддържани сайтове преминаха към съвременни стандарти като HTML5. Така на потребителите не се налага да инсталират допълнителни плъгини. Флаш може да се срещне при някои стари сайтове, но вече няма да се визуализира.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.