download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Очаква се пазара на рутери също да пострада от недостиг на чипове

12.04.2021 15:48 (преди 3 месеца и 14 дни) | spursy | показана 380 пъти Статистики
Качественото мрежово оборудване вероятно ще поскъпне през тази година.
След като Глобалният дефицит на чипове засегна и мониторите, сега има опасения, че това ще се случи и с широколентовите рутери. Глобалният недостиг на чипове, засегнал най-различни сектори, ще се отрази и на мрежовото оборудване през втората половина на тази година според анализатори. От една страна дефицита на чипове забавя производството, а от друга се наблюдава повишен интерес към ново мрежово оборудване. Това вероятно се дължи на пандемията COVID-19, заради която много хора учат и работят от вкъщи, което увеличава нуждите им от мрежов капацитет. Вече има информация как големи доставчици на интернет услуги са били известени, че ще има забавяне на доставките на поръчаните от тях рутери и друго мрежово оборудване. Забавянето е възможно да продължи повече от година.

Засега все още има налични количества рутери на склад, но при очертаващите се продължителни забавяния на нови доставки е неизбежно най-търсените модели да се изчерпат и от там повишение на цените.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Петък, 16.04.21, 23:52, shaman:
  На пазара има толкова много марки и модели за рутери, колкото горе-долу и за лаптопи.
  Като се говори за недостиг аз пък мисля, че не би засегнало всеки един клас от тях.
  Много често предумишлено се създава някакво предварително настройване на масата овце, че нещо си ще се увеличи ценово, поради еди-какви си причини.
  Ако не е грандоманията и комплексите на огромна част от потребителите да притежават всеки(хайде почти) новоизлязъл модел на нещо си на което робуват, щото се различавал с една буквичка или цифра(понякога и само визуално), няма да го има този огромен глад.
  Да, потреблението се увеличава, още повече в момент на пандемия, когато огромна част от населението бе затворено в къщите си от където продължи своето образование или работа, и изведнъж се усети на куп спешна нужда от разно оборудване и техника, но въпреки това не мисля, че ще има недостиг.
  Да, по-този начин някои по-малки фирми няма да издържат, ама всички знаем от историята, как големите риби са изявали(изкупували) по-малките риби, поради заплаха от фалит почти за без пари или поне далеч от стойността им, или са им извивали ръцете, за да се придържат към определено, качество, брой и цена на пазара.
  Лошото е, че много често фалитите са умишлени с което на потребителя се предоставя все по-малко право на избор в пазара на техника.
  Обикновено в такива времена или се случват някакви сливания или разцепления в компаниите, последното което се прави за да се отдели даден не дотам печеливш отдел или звено, което ако няма късмета да бъде закупено от друг, то ако не се закрие пък ще се трансформира в друга дейност.
 • Четвъртък, 22.04.21, 14:55, spursy:
 • Четвъртък, 22.04.21, 22:05, karadzha:

  Става за начинаещи, но и разбиращи от материята има какво да научат!

 • Неделя, 02.05.21, 14:59, avanteex:
  човека който си е купил рутер за скорост 800 мбпс , просто е сигурен в доброто бъдеще когато оператора му ще почне да предлага високи скорости ;)
 • Понеделник, 03.05.21, 11:21, karadzha:
  ” човека който си е купил рутер за скорост 800 мбпс , просто е сигурен в доброто бъдеще когато оператора му ще почне да предлага високи скорости ;) „

  И кой е този оператор? То Виваком и А1 ги поглъщат и предлагат много по-слаба мрежа или тая с високите скорости на безбожна цена! Така че операторите, които са други от горепосочените, нямат бъдеще!

Платени препратки

Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.